Köfte pişirmenin inceliklerine dair bilmeniz gereken önemli detaylar. 44 yıllık deneyime sahip aşçı İbrahim Özen Erdem, köfte harcına kuyruk yağı eklemenin lezzeti artırdığını vurguluyor. Kuyruk yağı, köftenin tadını zenginleştirirken, köftenin dağılmasını da önlüyor. İşte İbrahim Özen Erdem'in öne çıkardığı köfte tarifi:

Et Köfte İçin Gerekli Malzemeler:

500 gram az yağlı kıyma

4 diş ezilmiş sarımsak

1 adet orta boy rendelenmiş soğan

1 çay bardağı galeta unu

1 çay bardağı su

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı toz biber

1 tatlı kaşığı kimyon


Kızartmak İçin;

Sıvı yağ

Et Köfte Yapılışı:

Tüm malzemeler bir kapta bir araya getirildikten sonra iyice yoğrulmalıdır.

Yoğrulan köfte harcı, 1 saat dinlendirilmek üzere bırakılır.

Dinlendirilen köfte harcına istenilen şekil verilerek hazırlanır.


Hazırlanan köfteler, az yağda sürekli alt üst edilerek, kısık ateşte kızarana kadar pişirilir.

Sıcak servis yapılması önerilir.

Afiyet olsun…

Püf Noktası:

Köftenin en önemli sırrı, malzemelerin iyice yoğrulması ve buzdolabında 1 saat dinlendirilmesidir.

Daha sonra, buzdolabından çıkardığınız köfte harcını bir kez daha yoğurmanız tavsiye edilir.