Canan Karatay'ın sunduğu mercimek köftesi tarifi, lezzetiyle favoriler arasında yer almayı vaat ediyor. Hem ara öğünlerin hem de mezelerin vazgeçilmezi olan mercimek köftesi, yaz pikniklerinin de en popüler seçeneklerinden biri. Canan Karatay, bu tarifte yeşilliklerin taze kullanılmasını öneriyor. Sızma zeytinyağı ile tatlandırılan mercimek köftesi tarifi, sizlerle buluşuyor...

MERCİMEK KÖFTESİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER

1 su bardağı kırmızı mercimek

2 su bardağı ince köftelik bulgur

Kristal kayatuzu, pul biber, karabiber, kimyon

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı biber salçası

1 çay bardağı sızma zeytinyağı

1 adet kuru soğan

Yarım demet taze soğan

Yarım demet taze nane

Yarım demet maydanoz

Marul yaprakları

1-2 adet limon

CANAN KARATAY'IN MERCİMEK KÖFTESİ HAZIRLAMA YÖNTEMİ

Kırmızı mercimeği yıkayıp bir tencereye alın. Üzerine 2-2,5 su bardağı su ekleyin ve mercimekler yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 30-35 dakika).

Bu süre zarfında taze soğan, maydanoz ve naneyi yıkayıp ince bir şekilde doğrayın. Kuru soğanı da soyup çok ince kıyın.

Mercimekler piştikten sonra ocaktan alın. Karışıma domates ve biber salçasını ekleyin, ardından bulguru ilave ederek iyice karıştırın ve 5-10 dakika dinlendirin. Dinlenen karışımı yoğurma işlemi yapacağınız uygun bir tepsiye aktarın ve yaklaşık 5 dakika yoğurun.

Yoğrulan mercimekli ve bulgurlu karışımın içine doğranmış kuru soğanı ekleyin ve 5 dakika daha yoğurun. Sonrasında tuz, pul biber, karabiber ve kimyonu ekleyip tekrar yoğurun.

Zeytinyağını kısık ateşte hafifçe ısıtın ve köftenin üzerine gezdirerek dökün. Doğranmış maydanoz, taze soğan ve nane ile birlikte son bir kez yoğurup karışımı küçük parçalar halinde ayırın.

Elinizle sıkıca köfteleri şekillendirin ve marul yaprakları ile servis edin. Limon dilimleriyle süsleyip mercimek köftenizi hazır hale getirin. Afiyet olsun...

MERCİMEĞİN SAĞLIĞA FAYDALARI

Tansiyonu dengeler.

Kalp sağlığını destekler.

Sindirim sistemini düzenler.

Tokluk hissi yaratarak kilo vermeye yardımcı olur.

Vücudun direncini artırır.

Beyin sağlığını korumaya katkıda bulunur.

Diyabete iyi gelir.