Cevizli su, Türkiye'deki birçok birey tarafından tüketilmektedir. Bu içecek, sağlıklı olduğuna dair inançlarla ön plana çıkıyor. Bunun yanı sıra, gerçekten sağlıklı olup olmadığı hakkında da çeşitli sorular gündeme gelmektedir. Beslenme uzmanı Canan Karatay da bu konu üzerine bazı değerlendirmelerde bulunmuştur.
Canan Karatay, cevizin beyin sağlığına olan katkılarını vurgulamıştır. Ek olarak, cevizin kabuk ve iç yaprakları ile bir kase su içerisinde bekletilmesi gerektiğini belirtmiştir. Peki, cevizli suyun sağlığa olan yararları nelerdir?
CANAN KARATAY'DAN CEVİZLİ SU AÇIKLAMASI
Canan Karatay, cevizli su hakkındaki görüşlerini paylaşmıştır. Ayrıca, Karatay’ın yapmış olduğu açıklamalar, cevizli suyun faydaları hakkında önemli bilgiler sunmaktadır.
Cevizli suyla ilgili olarak Canan Karatay, 4 adet cevizin kabukları ve iç yapraklarıyla birlikte bir kase su içerisinde bekletilmesini önerdi. Bu işlem sayesinde suyun içerisinde 1 gün bekletilen cevizler yağ salınımına yol açarak, omega-3 yağ asitleri ve E vitamini depolanmasına yardımcı olur. Elde edilen cevizli su, sabah aç karnına bir bardak tüketildiğinde gün boyunca ihtiyaç duyulan vitaminlerin tek seferde karşılanmasında etkili olabilir.
Bütün bunların neticesinde Canan Karatay'ın da vurguladığı cevizli su, sağlık açısından faydalı olarak öne çıkmaktadır. Bu nedenle, bu içeceği sabahları tüketenlerin sağlıklarını korudukları söylenebilir.
Dikkat: Canan Karatay'ın da belirttiği gibi, cevizli suyu alerji riski taşıyan veya sağlık sorunları olan bireylerin, kullanmadan önce bir uzman doktora danışmaları önemlidir.