Ekmek, dünya genelinde en çok tüketilen gıdalar arasında başı çekiyor. Marketlerde, fırınlarda ve pastanelerde dilimlenmiş ya da bütün olarak, çeşitli kağıt veya plastik torbalarda birçok ekmek çeşidi mevcuttur. Ancak, süpermarket raflarında ekmeklerin genellikle kahverengi torbalarda satışa sunulmasının arkasında önemli bir neden bulunmaktadır.

UZUN SÜRE TAZELİĞİNİ KORUYOR

Uzmanların açıklamalarına göre, ekmeğin kahverengi torbalarda satılmasının sebebi, ekmeğin taze kalmasının sağlanmasıdır. Sıcak ekmek, doğrudan plastik torbalara konduğunda, içerisindeki doğal nem bu torbalarda birikerek ekmeğin kabuğunun yumuşamasına ve ekmeğin hızla bayatlamasına yol açar. Kahverengi kağıt torbalar ise, ekmeğin nem dengesini korumaya yardımcı olarak daha uzun süre taze kalmasını sağlar.


EKMEĞİN NATÜREL HİDROJEN DENGESİNİ KORUYOR

Ekmeğin plastik ambalajda saklanması durumunda, zamanla hoş olmayan ve yapışkan bir doku oluşturabilir; nem birikimi ise küf oluşumunu hızlandırabilir. Buna karşın, kahverengi kağıt torbalar ekmeğin 'nefes almasını' sağlarken, doğal özelliklerini korumasına olanak tanır. Dolayısıyla ekmeğin kabuğu çıtır çıtır kalır ve taze ekmeğin eşsiz aroması uzun süre muhafaza edilir.


KRAFT KAĞIDI VE ŞEFFAF PENCERE

Çoğu ekmek poşeti, dayanıklı ve doğal kahverengi kraft kağıdından üretilmektedir. Bu torbaların bazıları, ekmeğin daha iyi görünmesi için ufak bir şeffaf plastik pencere içermektedir.

Kahverengi kese kağıtlarının kullanımı, ekmeğin uzun süre taze kalmasını sağlarken, hem tüketicilerin lezzetli ekmeğe ulaşmalarına hem de gıda israfının önlenmesine yardımcı olmaktadır.