Dünyanın dört bir yanında yer alan geleneksel lezzetleri toplayarak değerlendiren Taste Atlas, Türkiye'nin en popüler yemeklerini sıraladı. Gastronomi eleştirmenlerinin detaylı incelemeleri ve kapsamlı araştırmaları sonucu hazırlanan bu liste, Türk mutfağının çeşitliliğini bir kez daha gözler önüne serdi.
Taste Atlas'ın bu özel çalışması, Türk mutfağından hangi yemeklerin uluslararası alanda daha fazla tanınmayı hak ettiğini ortaya koydu. Listede bulunan yemekler, hem yerel tatları hem de tarihi zenginlikleri ile dikkat çekiyor.
Farklı bölgelerine özgü yemeklerden ilk 20'ye girenler şu şekilde sıralandı:
20- İSKENDER
19- HÜNKAR BEĞENDİ
18- MERCİMEK ÇORBASI
17- ŞİŞ KEBAP
16- KATMER
15- KÜNEFE
14- ADANA KEBAP
13- MANTI
12- DÖNER KEBAP
11- BEYRAN ÇORBASI
10- BAFRA PİDESİ
9- ÇÖKERTME KEBABI
8- KALAMAR TAVA
7- CAĞ KEBABI
6- TOMBİK DÖNER
5- KAYMAK
4- MARAŞ DONDURMASI
3- TİRE KÖFTESİ
2- ANTEP FISTIĞI
1- KAHVALTI