Birçok birey, Airfryer cihazlarının yağsız pişirme yeteneğinin sağlıklı bir beslenme biçimine katkıda bulunduğu inancında. Ancak uzmanların dikkat çeken uyarıları mevcut. Gerçekleştirilen bir incelemede, Airfryer’da kızartılan patateslerde, diğer pişirme yöntemlerine kıyasla daha fazla kanserojen madde bulunduğu ortaya kondu.


Vücudumuzun yağlara ihtiyacı vardır. Özellikle beynin büyük bir kısmı yağdan yapılmaktadır. Yağsız beslenmenin, beyin sağlığını olumsuz etkilediği gibi kalp sağlığı, kadınlarda adet düzensizlikleri, sindirim sorunları, hormon bozuklukları ve hatta infertiliteye yol açabileceği belirtilmektedir.

Tüm yağ türleri zararlı değildir. Zeytinyağı, soya yağı, ayçiçek yağı ve balık yağı gibi doymamış yağlar, sağlıklı bir beslenmek için elzemdir. Fakat trans yağlardan ise kesinlikle kaçınılmalıdır.


Airfryer'dan tamamen vazgeçmek yerine, daha sağlıklı kullanım alışkanlıkları geliştirmek mümkündür. Örneğin, Airfryer ile pişirdiğiniz yiyeceklere az miktarda zeytinyağı veya diğer sağlıklı yağları ekleyebilirsiniz. İşlenmiş ve hazır gıdalar yerine, taze sebze ve meyve tercihiniz olmalıdır.

Buharlı pişirme ve fırında pişirme gibi daha sağlıklı pişirme yöntemlerini keşfetmek de yararlı olacaktır.