Patates salatası, Türk mutfağının sevilen ve sıkça tercih edilen mezeleri arasında yer almaktadır. Genellikle haşlanmış patates, zeytinyağı, limon suyu, taze soğan, maydanoz ve çeşitli baharatlar ile hazırlanır. Hem hafif yapısıyla hem de lezzetiyle öne çıkan bu salata, özellikle yaz aylarında soğuk olarak sunulduğunda ferahlatıcı bir lezzet sunar. Çay saatlerinden pikniklere birçok farklı mekânda tercih edilen bu lezzet, zaman zaman yoğurt veya hardal gibi malzemelerle zenginleştirilerek farklı tariflerle de hazırlanabilir. Patates salatası, pratik hazırlanışı ve doyurucu özellikleriyle sofraların vazgeçilmez bir parçasıdır.

PATATES SALATASINA LEZZET KATAN TARİF

MALZEMELER


2 adet orta boy patates
150 gr. yoğurt
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı pul biber
1 çay bardağı konserve bezelye
2 adet kornişon turşu
100 gr. zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz


TARİF
Öncelikle patatesler soyulup küp küp doğranarak haşlanır. Sonrasında soğuması için bir kenara alınır.
Kornişon turşular küçük parçalar haline doğranarak avuç içerisinde sıkılıp suyu alınır.
Haşlanan patatesler, 50 gr. zeytinyağı, bezelye, kornişon turşu, pul biber ve tuzun yarısı ile harmanlanarak servis tabağına konur.
1 diş sarımsak ezilerek ince doğranır ve yoğurt ile karıştırılır. Kalan tuz eklenip tekrar karıştırıldıktan sonra bu karışım, patateslerin üzerine dökülür.
Kalan zeytinyağı bir tavada iyice ısıtılır ve sıcak haldeki zeytinyağına nane eklenerek yoğurtlu patatesin üzerine gezdirilir.
AFİYET OLSUN!