Üç adet patates kullanarak hazırlanan bu kahvaltılık, oldukça fazla malzeme ile desteklenerek hazırlanıyor. İşte damak çatlatan patates kızartması tarifi...

PATATES KIZARTMASI TARİFİ

Malzemeler

3 adet orta boy patates

1 su bardağı nişasta (buğday veya mısır)

1 tatlı kaşığı toz biber

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz

Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı

Öncelikle patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve haşlayın.

Haşlama işlemi tamamlandıktan sonra, patatesleri bir yoğurma kabına alın. Üzerine nişasta, tuz, sıvı yağ ve toz biber ekleyerek iyice yoğurun.

Hazırlanan hamuru iki yağlı kağıt arasında açtıktan sonra, bıçak yardımıyla ince şeritler halinde dilimleyin ve kızgın yağda kızartın.

Afiyet olsun.