Kırmızı eti marine etmek, hem lezzet hem de dokusunun yumuşaklığı açısından son derece önemlidir. İşte etlerinizi daha lezzetli ve yumuşak hale getirmek için uygulayabileceğiniz birkaç etkili yöntem:

Bu tekniklerle, kırmızı et yemeklerinizde profesyonel bir sonuç alabilir ve misafirlerinize unutulmaz bir tat sunabilirsiniz.

Kasabınızdan sinirsiz et talep etmelisiniz. Ayrıca satın aldığınız etin en az üç gün dinlenmiş olması gerekmektedir. Dinlendirilmiş et, lezzetli bir yemeğin en önemli anahtarıdır.


Eti bir gün önceden marine etmek şarttır. Bunun için limon suyu, zeytinyağı, limon kabuğu rendesi ve adaçayı yaprağını et ile karıştırarak bir gün boyunca dinlendirin. Bu yöntemle hem ete hoş bir aroma katacak hem de yumuşamasını sağlayacaksınız. Ayrıca, etin ne kalınlıkta kesildiği de oldukça önemlidir. 1,5 ya da 2,5 parmak kalınlığında kesilen etler, hazırlanan sosu daha kolay emeceği gibi daha hızlı da pişecektir.

Diğer bir yöntem ise eti soda içerisinde bekletmektir. Yine bir gün öncesinde pişireceğiniz eti soda içinde bekletirseniz, bu yöntemle etiniz yumuşayacaktır. Soda, bu konuda son derece etkili bir seçenektir.

Eğer köfte pişirecekseniz ve marinasyon yöntemi uygulayamıyorsanız, yapmanız gereken tek şey köfteleri tavaya ya da ızgaraya koyduktan sonra üstlerine bir adet buz küpü yerleştirmektir. Köfte piştikçe buz eriyecek ve içinin daha sulu kalmasına yardımcı olacaktır.


Eti pişirme aşaması da oldukça kritiktir. Buzdolabından aldığınız etin oda sıcaklığına gelmesini bekleyin ve mutlaka mühürleme işlemini yapın. Mühürlenen etin suyu içinde kalır ve böylelikle kurumasının önüne geçilmiş olur.